Wat kost het bouwen van ons huis?


Komt deze vraag u bekend voor maar heeft u geen idee hoe u dit berekend? Hiervoor heeft Studio 412 een rekenmodule gemaakt. Deze module berekent de totale investering, ook wel stichtingskosten genoemd. Dit is meer dan alleen de bouwkosten want ook de grondkosten, architectenhonorarium en de gemeentelijke leges zijn hierin verwerkt. Ook kunt u bedragen opnemen voor de keuken en de badkamer.

Wat moet ik doen?

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt een bevestiging op het door uw opgegeven e-mailadres met daarin de downloadlinks van de sjablonen. Het document bevat 2 tabbladen, waarbij het tweede tabblad (blauwe) invulvelden bevat voor het Programma van Eisen. De inhoud van uw project wordt overgenomen op het eerste tabblad. U vult dit aan met het afwerkingniveau (basis, basis + , luxe), waarna het model voor u de bouwkosten berekent. U kunt dit zo uitgebreid berekenen als u zelf wilt. 

Welke waardes kan ik aanhouden?

Op het tabblad Programma van eisen kunt u de afmetingen van de ruimtes invoeren in meters. Let hierbij wel op dat u de Bruto maten invoert (dus inclusief de wand en vloerconstructies) De dikte van een buitenwand kunt u aanhouden op 0,35 m1 en de vloer op 0,3 m1. Een binnenmuur kunt u aanhouden op 0,1 m1. Bij een woonhuis met een hellend dak geeft u de gemiddelde ruimtehoogte op zodat het programma de juiste inhoud overneemt naar het kostentabblad.

Het tabblad Stichtingskosten laat de verschillende kostenposten zien die van invloed zijn op de totale investering. Of u ze allemaal moet invullen en welke bedragen er aan de onderdelen toegekend moeten worden is afhankelijk van uw eigen situatie en wensen. Zo zijn er kosten die u bij de gemeente na kunt vragen. Denk hierbij aan m2 prijzen voor de grond en de leges voor de benodigde vergunningen. 

De bouwkosten zijn erg afhankelijk van de omvang, de materialisatie, het afwerkingniveau van het woonhuis en de regio waar u wilt gaan bouwen. Zo kunt u bij een basisniveau denken aan € 350,-- tot € 400,-- / m3, een basis + niveau € 400,-- tot € 450,-- / m3 en luxe niveau € 500,-- en hoger / m3. Voor een kelder onder het woonhuis kunt u € 175,-- tot 250,-- / m3 rekenen afhankelijk van het gebruik. (bedragen exclusief BTW)

Het honorarium van Studio 412 is sterk afhankelijk van uw wensen en onze rol. Wij kunnen voor u het ontwerp maken en de aanvraag voor de vergunning verzorgen. Hiervoor ligt het honorarium tussen de 3,0% en 5,0% van de bouwkosten. De vervolgfasen als aanbesteding en bouwbegeleiding zijn zo specifiek dat hiervoor nu nog geen richting te geven is. Voor uw situatie maken wij graag een offerte die invulling geeft aan uw wensen en verwachtingen.

Vul hieronder uw gegevens in en wij stellen de rekenmodule ter beschikking voor Microsoft Excel en Google Docs.

Mocht u vragen hebben over deze berekening, neem dan contact met ons op.

Deze berekening geeft een indicatie van de totale kosten, we doen ons best om de berekening zo actueel en realistisch mogelijk te houden. Aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.

˄ terug naar boven